Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 200


DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI MILITAR de către prima serie de soldați voluntari din Forțele Terestre


Ministrul apărării, Teodor Meleșcanu, împreună cu locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent Sorin Ioan, vor participa la festivitățile de depunere a jurământului militar, care se vor desfășura sâmbătă, 16 iunie 2007, în garnizoanele Caracal și Craiova.

Cei dintâi soldați voluntari din Forțele Terestre ale Armatei României vor rosti legământul de credință față de țară în prezența oficialilor militari, familiilor, prietenilor și a veteranilor de război.

Informații referitoare la programul festivităților din garnizoana Caracal pot fi obținute de la căpitanul Laurențiu MACIU, tel: 0740 225 005, iar, pentru garnizoana Craiova, de la locotenentul Daniel ȘERBAN, tel: 0721 289 423.
***

Prima serie de soldați voluntari urmează în prezent un program de instruire, care are două componente:
• etapa instrucției individuale de bază (8 săptămâni) – pentru cei care nu au satisfăcut stagiul militar, constând îndeosebi în pregătire militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare;
• etapa instrucției individuale de specialitate (7 săptămâni) – axată pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei și specialității militare în care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.

La încheierea perioadei de pregătire și după promovarea examenelor, militarii vor semna primul contract de angajare ca soldați voluntari în Armata României.Biroul de Presă