Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Florin Jipa

 


Comunicat nr. 206


Colegiul Național de Apărare - 15 ani de existență


Colegiul Național de Apărare organizează o conferință publică cu tema: ,,Integrarea României în NATO și Uniunea Europeană – șansa modernizării”, miercuri 20 iunie 2007, la Biblioteca Academiei Române.

Evenimentul este dedicat împlinirii a 15 ani de existență a acestei prestigioase instituții naționale de învățământ superior.

Jurnaliștii interesați de lucrările conferinței, care va avea loc între orele 10.00 și 13.00, sunt invitați în sala Heliade Rădulescu din cadrul Bibliotecii Academiei Române, strada Calea Victoriei nr. 125.

* * *

Colegiul National de Aparare asigură educația generală și de specialitate în domeniul apărării și securității naționale a personalului militar și civil. Alături de alte instituții naționale de învățământ superior, C.N.Ap. contribuie la formarea viitorilor lideri militari și civili care au în responsabilitate securitatea națională a României. În vederea îndeplinirii misiunii sale, C.N.Ap. colaborează cu C.S.A.T., Comisiile de specialitate ale parlamentului, ministere, agenții sau autorități publice și locale și manifestă deschidere pentru cooperarea cu Societatea Civilă.

Până în acest moment au absolvit cursurile Colegiului Național de Apărare 1050 de cursanți, din care 37 străini, din state membre ale NATO sau partenere, iar raportul, dintre numarul de cursanți proveniți din structuri militare și cel al celor proveniți din societatea civilă, s-a modificat, de la o serie la alta, în favoarea creșterii celor din urmă.Biroul de Presă al Ministerului Apărării