Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt.medic Vlad Dragoș, 0727 801506

 


Comunicat nr. 217


Congres balcanic de medicină militară, la Poiana BrașovDirecția Medicală a Ministerului Apărării organizează cea de-a XII-a ediție a Congresului balcanic de medicină militară, care va avea loc în perioada 25 – 28 iunie la Hotelul Piatra Mare din Poiana Brașov.

La această activitate științifică vor participa specialiști din Bulgaria, Grecia, România, Turcia și, în premieră, medici militari din Serbia, țară care va deveni, în anul 2008, membru cu drepturi depline în cadrul Comitetului Balcanic de Medicină Militară. De asemenea, au fost invitate personalități din conducerea Ministerului Apărării și din cadrul instituțiilor de profil din sistemul de apărare.

În cadrul lucrărilor vor fi abordate teme referitoare la asistența medicală militară în urgențele civile, la bolile cardio-vasculare și la impactul celor gastro-entero-hepatice în rândul militarilor. De asemenea, se va discuta despre metodele medicale folosite în rezolvarea cazurilor cu traumatisme multiple și despre expertiza medicală aeronautică militară.Biroul de Presă al Ministerului Apărării