Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt. Florin Popoacă, 0722 577954

 


Comunicat nr. 225


Șeful Statului Major al Forțelor Navale ale Germaniei, în vizită în România


Viceamiralul Wolfgang E. Nolting, șeful Statului Major al Forțelor Navale al Republicii Federale Germania, efectuează, la invitația omologului său, contraamiral de flotilă Dorin Dănilă, o vizită la unități ale Forțelor Navale Române din garnizoanele București, Constanța și Tulcea, în perioada 27 – 29 iunie.

În cadrul întrevederilor oficiale vor fi abordate subiecte referitoare la stadiul procesului de reformă în Forțele Navale Române, măsurile adoptate pentru creșterea interoperabilității cu forțele navale din țările NATO și participarea la exerciții multinaționale și la operația „Active Endeavour”.

Vor fi analizate stadiul și evoluția relațiilor bilaterale, posibilitățile de dezvoltare a cooperării în domeniul instruirii personalului, precum și proiectele majore de dotare a Forțelor Navale Române.

Va fi prezentată, de asemenea, contribuția Forțelor Navale Române în cadrul procesului de intensificare a cooperării, încrederii și stabilității în zona Mării Negre și la Proiectul Regional privind Controlul Traficului Maritim.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării