Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 228


Teodor Meleșcanu și omologul său suedez, Mikael Odenberg, au semnat un acord de cooperare în domeniul militar


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și omologul său suedez, Mikael Odenberg, au semnat vineri, 29 iunie, la Stockholm, Memorandumul de Înțelegere privind Cooperarea în Domeniul Apărării.

Potrivit acestui document, cele două părți, română și suedeză, vor promova activ colaborarea pe linie militară și vor explora, la nivel de specialiști, mai multe domenii de interes reciproc pentru a identifica sectoare specifice de cooperare.

Pe agenda discuțiilor oficiale s-au mai aflat subiecte referitoare la dinamica Politicii Europene de Securitate și Apărare (PESA), capacitățile de apărare ale Uniunii Europene (Grupurile Tactice de Luptă ale UE) și operațiunile Uniunii.

De asemenea, au fost abordate teme privind problemele de securitate aflate pe agenda internațională, procesul de transformare a Armatei României, precum și alte aspecte legate de cooperarea româno - suedeză în domeniul militar.

Pe parcursul vizitei, delegația română s-a deplasat și la sediul Uzinelor SAAB, unde a avut loc o prezentare a avioanelor produse de uzină, la sol și pe timpul evoluției acestora într-un zbor demonstrativ.

Ministrul Apărării, însoțit de o delegație militară, efectuează, începând de ieri, 28 iunie, o vizită oficială în Regatul Suediei, la invitația ministrului suedez al Apărării.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării