Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Cornel Mituț, tel. 0722.380.138

 


Comunicat nr. 229


AMIRALUL DR. GHEORGHE MARIN, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIAȘeful Statului Major General al Armatei României, amiralul dr. Gheorghe MARIN, va efectua, în perioada 2-4 iulie, o vizită oficială în Polonia, la invitația generalului Franciszek GĄGOR, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali militari se vor afla probleme vizând: procesele de reformă, modernizare și transformare a armatelor României și Poloniei și programele principale de înzestrare; participarea armatelor celor două țări la operații internaționale, în prezent și în perspectivă; oferta de forțe pentru NATO și UE. De asemenea, vor avea loc schimburi de opinii privind misiunile de poliție aeriană pentru țările baltice și se va urmări identificarea unor noi domenii de colaborare bilaterală.

Programul va mai cuprinde o primire la ministrul apărării naționale al Republicii Polone, Aleksander SZCZYGŁO, depunerea unei coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut și vizitarea unor obiective militare din Varșovia și Cracovia.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării