Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.ing. Leonard Mocanu

 


Comunicat nr. 234


Generalul John Craddock, în vizită la București


Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul John Craddock, efectuează o vizită oficială în România, în zilele de 5 și 6 iulie a.c., la invitația șefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin.

În prima zi a vizitei a avut loc o întâlnire cu șeful Statului Major General la sediul ministerului, după care înaltul oaspete a fost primit de ministrul apărării, Teodor Meleșcanu.

Pe parcursul discuțiilor oficiale cu șeful Statului Major General, au fost abordate aspecte ale operațiilor și misiunilor conduse de NATO și desfășurate în cadrul coalițiilor de forțe.

Amiralul Gheorghe Marin a prezentat generalului John Craddock principalele elemente privind transformarea Armatei României și unele aspecte ale securității regionale, cu referire la zona extinsă a Mării Negre.

Pe timpul întrevederii avute cu ministrul Teodor Meleșcanu, generalul John Craddock a apreciat relația dintre România și Statele Unite în cadrul Parteneriatului Strategic și s-a arătat profund impresionat de profesionalismul militarilor români pe care i-a văzut în acțiune în Kosovo și în teatrul de operații din Afganistan.


Vineri, 6 iulie, începând cu orele 09.00, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul John Craddock va susține o o conferință de presă la Universitatea Națională de Apărare.Biroul de Presă al Ministerului Apărării