Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.ing. Mocanu Leonard

 


Comunicat nr. 238


Vizita în România a comandantului Armatei Elveției


Comandantul Armatei Elveției, generalul-locotenent Christophe Keckeis, efectuează o vizită oficială în România, în zilele de 11 și 12 iulie a.c., la invitația șefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin.

Programul delegației din Țara Cantoanelor include întâlniri oficiale, precum și vizitarea unor obiective militare, culturale și turistice.

Șeful Statului Major General și comandantul Armatei Elveției vor aborda aspecte privind situația de securitate din Balcanii de Vest, procesele de reformă, modernizare și transformare ale celor două armate și vor identifica noi domenii de cooperare bilaterală româno-elvețiene.

* * *

Generalul-locotenent Christophe Keckeis s-a născut la 18 aprilie 1945, la Neuchâtel. În anul 1966, a obținut brevetul de pilot profesionist, apoi a îndeplinit succesiv funcții în Forțele Aeriene Elvețiene. Din anul 2004, este șef al Armatei Elveției. Generalul Keckeis, care are la activ peste 5000 de ore de zbor pe diverse tipuri de aparate de luptă, a urmat cursurile Colegiului Regal de Stat Major al Forțelor Aeriene de la Bracknell, Marea Britanie, și deține diploma de master în științe politice a Universității din LausanneBiroul de Presă al Ministerului Apărării