Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.ing. Mocanu Leonard, 0744 359491

 


Comunicat nr. 239


VIZITA ÎN ROMÂNIA A COMANDANTULUI ARMATEI ELVEȚIEI


Comandantul Armatei Elveției, generalul-locotenent Christophe KECKEIS, efectuează, în zilele de 11 și 12 iulie, o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN.

Programul cuprinde întâlniri și convorbiri oficiale precum și vizitarea unor obiective militare, culturale și turistice.

Pe timpul discuțiilor oficiale, Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin a prezentat oaspetelui elvețian elemente definitorii ale Strategiei de Transformare a Armatei României, probleme vizând experiența României în calitate de membru NATO și aspecte privind rolul și locul României ca factor de stabilitate în Balcanii de Vest.

Cei doi lideri militari au făcut un schimb de opinii cu privire la procesele de reformă și modernizare a celor două armate și au căutat să identifice noi forme de cooperare la nivel militar între România și Elveția.
***
Generalul-locotenent Christophe KECKEIS s-a născut la 18 aprilie 1945, la Neuchâtel. În anul 1966 a obținut brevetul de pilot profesionist, apoi a îndeplinit succesiv funcții ale ierarhiei militare în Forțele Aeriene Elvețiene. Din anul 2004 este șef al Armatei Elveției.

Generalul KECKEIS, care are la activ peste 5000 de ore de zbor pe diverse tipuri de aparate de luptă, a urmat cursurile Colegiului Regal de Stat Major al Forțelor Aeriene de la Bracknell, Marea Britanie, și deține diploma de master în științe politice a Universității din Lausanne


Biroul de Presă al Ministerului Apărării