Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 243


A început „Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict”


Generalul-maior Tudor Munteanu, locțiitorul șefului Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, a deschis, luni, 16 iulie a.c., în cazarma Batalionului 2 Infanterie din Bucuresți, cea de-a patra ediție a „Cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict”.

Cursul este organizat de Ministerul Apărării, în colaborare cu Statul Major General și se va desfășura în perioada 16-20 iulie a.c. în două unități militare ale Statului Major al Forțelor Terestre, din București și Predeal, având ca scop pregătirea jurnaliștilor pentru situații în care s-ar putea afla în zone de conflict sau cu nivel de risc ridicat.

Jurnaliștii vor primi informații despre muniții și încărcături explozive, capcane și mine antipersonal, precum și despre măsurile de acordare a primului ajutor și comportamentul la punctele de control și în situații de captivitate.

În programul cursului sunt, de asemenea, prevăzute exerciții practice, în cadrul cărora, în condiții apropiate de cele din teatrele de operații jurnaliștii, făcând parte din grupuri organizate de corespondenți, atașați trupelor de linia întâi sau acționând independent, sunt nevoiți să supraviețuiască, să redacteze și să transmită materiale de presă în situații dificile.

Jurnaliștii interesați să asiste la unele momente din programul acestui curs sunt așteptați la Centrul de Pregătire Montană din Predeal, unde marți, 17 iulie 2007, în jurul orei 15.00, vor ateriza elicopterele cu jurnaliștii participanți.

Persoane de contact pentru detalii suplimentare sunt locotenent-colonel Florin Jipa, 0788.566.162 sau 0723.642.149 și căpitanul Cezar Popa, 0745.171. 374.Biroul de Presă al Ministerului Apărării