Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 244


Vânătorii de munte argeșeni au preluat misiunile în Afganistan


Batalionul 33 Vânători de Munte se află de ieri, 16 iulie, sub controlul operațional al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan, urmând să îndeplinească, în următoarele șase luni, misiunile care îi revin în provincia Zabul.

La ceremonialul transferului de autoritate între Batalionul 812 Infanterie “Șoimii Crapaților” din Bistrița și Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” din Curtea de Argeș, care a avut loc în baza Lagman din Qalat, au participat comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general-locotenent Florian Pință, comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Jacko Page, și guvernatorul provinciei Zabul, Del Bar Jan Arman.

"Autostrada 1 este o rută vitală, ea legând al doilea oraș ca mărime, Kandahar, cu capitala și cu restul țării. Menținerea securității pe această cale de comunicație și în provincia Zabul este o misiune deosebit de importantă pentru ISAF " a subliniat cu acest prilej generalul-maior Page.

Guvernatorul Del Bar Jan Arman le-a spus militarilor români: "Ați venit în Afganistan să le aduceți pacea oamenilor țării mele. Asigurarea păcii în Afganistan este în egală măsură importantă pentru națiunea noastră și întreaga lume."

Generalul-locotenent Florian Pință le-a mulțumit militarilor bistrițeni pentru devotamentul demonstrat și și-a exprimat încrederea în succesul vântorilor de munte: "Ca profesioniști ai înălțimilor, sunt convins că vă veți ridica la înălțimea acestei deosebit de grele, dar și importante misiuni."Biroul de Presă al Ministerului Apărării