Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 247


Șeful de stat major al EUCOM, în România


Secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, și generalul-maior William Catto, șeful de stat major al EUCOM (United States European Command), au semnat vineri, 20 iulie, la sediul Ministerului Apărării, opt Aranjamente de Implementare a Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României.

Prin documentele semnate, sunt stabilite, în conformitate cu legislația română în vigoare, cadrul privind planificarea, organizarea și desfășurarea unor activități de instruire, precum și modul de aplicare a problemelor specifice domeniului de implementare a Acordului de Acces, semnat la 6 decembrie 2005 și ratificat prin Legea nr. 268 din 29 iunie 2006.

Șeful de stat major al EUCOM (United States European Command), generalul-maior William Catto, a fost primit și de ministrul apărării, Teodor Meleșcanu, în cadrul întâlnirii fiind accentuată ideea consolidării parteneriatului româno-american, astfel încât acesta să devină o relație pe termen îndelungat.

Generalul William Catto s-a întâlnit și cu șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, cei doi oficiali militari exprimându-și aprecierea pentru rezultatele pozitive înregistrate pe timpul antrenamentelor și exercițiilor desfășurate în comun de militarii celor două țări.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării