Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 252


“Romnia sprijin primirea Croaiei n NATO”, a declarat la Zagreb ministrul Teodor Melecanu


“Romnia sprijin, cu toat convingerea, primirea Croaiei n structurile euro-atlantice i sper ca, la Summit-ul Alianei Nord-Atlantice de la Bucureti din primvara anului viitor, s fie formulat invitaia de aderare a acestei ri la NATO”, a declarat ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, n cadrul ntrevederii pe care a avut-o mari, 24 iulie, la Zagreb, cu omologul su croat Berislav Ronevi.

Cei doi minitri ai aprrii s-au pronunat, totodat, n favoarea unei soluii panice privind statutul provinciei Kosovo, considernd c, unul dintre cele mai importante elemente pentru identificarea unei astfel de soluii, este cooperarea NATO-UE.

Un alt subiect aflat pe agenda discuiilor bilaterale a fost cooperarea militar dintre cele dou state, ministrul Melecanu mprtind oficialilor croai din experiena Romniei dup aderarea la Aliana Nord-Atlantic.

n cadrul vizitei la Zagreb, ministrul Aprrii a fost primit de preedintele Republicii Croaia, Stjepan Mesi, i de vicepremierul Jadranka Kosor i a avut o ntlnire cu secretarul de stat n Ministerul croat al Afacerilor Externe, Hido Bievi.

Ministrul Teodor Melecanu, nsoit de o delegaie militar, efectueaz o vizit oficial n Republica Croaia, la invitaia ministrului croat al Aprrii, Berislav Ronevi.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii