Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 261


Mesaj de condoleanțe din partea conducerii Ministerului ApărăriiProfund îndurerați de vestea trecerii către cele veșnice a celui care a fost Prea Fericitul Părinte Teoctist, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, ne exprimăm sincerele noastre regrete pentru pierderea neprețuită a unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai Armatei Strămoșești.

Oștean neînfricat al Domnului, pe care l-a slujit încă din fragedă tinerețe, Prea Fericirea Sa i-a păstorit cu pricepere și înțelepciune pe drept-credincioșii români, îndemnându-i, prin propriul exemplu, către dragoste și înțelegere.

În cele peste două decenii în care a călăuzit destinele Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte s-a aplecat cu prețuire asupra Armatei, căreia i-a arătat calea către mântuire, prin credință în Dumnezeu și devotament față de țară și neam și prin reluarea – în 1995 - a asistenței religioase cu caracter permanent în spațiul militar.

În aceste momente, când clopotele vestesc ridicarea Sa la ceruri, înălțăm ruga noastră către Domnul, spre a-i rândui loc de odihnă veșnică și suntem alături de toți creștinii ortodocși români de pretutindeni, în greaua încercare ce ne-a fost hărăzită.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ministrul apărării, Teodor Meleșcanu
Șeful Statului Major General, amiral Gheorghe MarinBiroul de Presă al Ministerului Apărării