Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt.cdor. Liliana Tănase, 0744 564 162

 


Comunicat nr. 266


Aviatorii români execută misiunea BALTICA ’07


Aviatorii militari români au preluat de la piloții francezi serviciul Poliție Aeriană în Țările Baltice, printr-un ceremonial care a avut loc marți, 31 iulie 2007, la Baza Aeriană Siauliai din Lituania.

România a fost reprezentată de consulul țării noastre în Lituania, domnul Călin Cămărășan, comandantul Comandamentului Operațional Aerian Principal, generalul-maior Cârnu Fănică, și comandorul Ion Avram, comandantul Bazei 71 Aeriană.

Comandantul detașamentului francez, locotenent-colonelul Pierre Vaysse, i-a înmânat comandantului detașamentului românesc, căpitan-comandor Laurențiu Chiriță, cheia simbolică a spațiului aerian al Țărilor Baltice.

Decolarea a două aeronave Mirage-2000 a consemnat încheierea oficială a misiunii detașamentului francez, în vreme ce expoziția statică de prezentare a aeronavei MiG-21 LanceR, a marcat începutul misiunii BALTICA ’07 a detașamentului românesc.

La BALTICA ’07, care se va desfășura în următoarele trei luni, participă personal tehnic de deservire și piloți de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Misiunea principală a detașamentului românesc este executarea Serviciului Poliție Aeriană sub comandă NATO, în timp de pace, ca parte integrată a apărării aeriene colective, în scopul menținerii integrității spațiului aerian desemnat - Țările Baltice.Biroul de Presă al Ministerului Apărării