Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: căpitan Marius Nițulescu, 0722.452.263

 


Comunicat nr. 282


Diplome pentru tinerii cercetași


Festivitatea de încheiere a Taberei de vară pentru cercetași, ediția a IV-a, organizată de Ministerul Apărării în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret, a avut loc astăzi, 12 august, la sediul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Direcției Informare și Relații Publice, colonel dr. Ion Petrescu, și a prorectorului Academiei Forțelor Terestre, colonel dr. Benone Sfârlog.

Timp de opt zile, tinerii cercetași au avut posibilitatea să-și dezvolte cunoștințele despre Armata României și NATO, să afle despre posibilitățile tehnicii de luptă a Forțelor Terestre și să-și valorifice calitățile fizice, trăsăturile moral-volitive și afective, spiritul de competiție și cel de echipă, prin activități de instrucție cu specific militar.

După cum a arătat și colonelul Ion Petrescu, această tabără este una dintre modalitățile prin care Armata poate fi cunoscută și apreciată din interior, și, totodată, o oportunitate în alegerea unei cariere militare.

Festivitatea s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de participare și de recunoaștere a efortului depus în cadrul competițiilor sportive (fotbal, baschet, volei și înot) de către cei doi instructori, locotenentul Virgil Nicolau – comandant pluton cercetare în cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” – și plutonierul major Mioara Cioran – subofițer de stat major în cadrul Secției Învățământ a Academiei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării