Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Marcel Aramă, 0788564 151

 


Comunicat nr. 294


Delegație militară chineză, în România


O delegație militară chineză, condusă de viceamiral ShiPing Tong, locțiitorul șefului Departamentului General de Politică al Armatei Populare Chineze de Eliberare, efectuează o vizită în România, în perioada 16-18 august a.c.

La Statul Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti a apreciat cooperarea bilaterală excelentă și a prezentat aspecte privind stadiul și perspectiva procesului de transformare, modernizarea structurilor de personal și a învățământului militar din Forțele Terestre Române.

„Foarte multe aspecte din procesul de restructurare a Armatei Române și a Forțelor Terestre constituie o experiență valoroasă care merită însușită. Pe viitor dorim să extindem colaborarea între cele două armate și structuri”, a menționat șeful delegației chineze, viceamiralul ShiPing Tong.

În cursul zilei de astăzi, delegația militară chineză a fost primită la sediul Ministerului Apărării de domnul Teodor Meleșcanu, de directorul Statului Major General, general-locotenent Mihail Orzeață, și a vizitat Centrul Național de Conducere Militară.Biroul de Presă al Ministerului Apărării