Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Adrian Enăchescu, 0723.673.902

 


Comunicat nr. 299


Șeful SMG prezent la exercițiul "ȘOIMUL 2007"


Șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Constantin Croitoru, participă, astăzi, 22 august, în Tabăra de Instrucție și Poligonul de Trageri Sol-Aer Capu Midia, la exercițiul tactic cu trageri de luptă "ȘOIMUL 2007".

Exercițiul, desfășurat de Brigada 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dăscălescu" în perioada 6-26 august 2007, este conceput pe baza unui scenariu complex, ce permite instruirea subunităților de rachete sol-aer simultan cu antrenarea escadrilelor de MiG 21 LanceR și IAR 99 ȘOIM, prin executarea unor misiuni specifice de apărare aeriană, în conformitate cu standardele și procedurile NATO.

“ȘOIMUL 2007" cuprinde mai multe etape. La finalul acestora se vor evalua pregătirea personalului, tehnica de luptă și tragerile cu rachete sol-aer pe ținte reale, care marchează mijloace de atac aerian ce acționează la înălțimi mici cu viteză mare.

Se vor executa misiuni reale de zbor, antrenamente pe ținte aeriene reale, supravegherea spațiului aerian în regim automatizat și neautomatizat, sprijinul informațional cu date de radiolocație necesare acțiunilor aviației, precum și trageri reale cu rachete în poligonul Capu Midia.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării