Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 312


Conducerea Ministerului Apărării s-a întâlnit cu membrii comisiei de resort din Camera Deputaților


Conducerea Ministerului Apărării s-a întâlnit astăzi, 29 august, cu membrii Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților, care au efectuat o vizită de documentare la sediul M.Ap.

Cu acest prilej, parlamentarii au fost informați despre stadiul îndeplinirii de către România a angajamentelor asumate față de NATO și UE, implementarea sistemului de planificare, programare, bugetare și evaluare, derularea programelor de achiziții majore ale Armatei României, participarea trupelor în teatrele de operații, politica de personal și despre proiectele legislative ale ministerului.

Bugetul ce urmează să fie alocat Ministerului Apărării în anul 2008 a reprezentat subiectul central al întâlnirii, ministrul Teodor Meleșcanu argumentând că, în urma unor proiecții financiare, un fond bugetar de 1,75 la sută din PIB ar fi insuficient și nu ar acoperi nici măcar cheltuielile de întreținere. “Dacă nu se vor aloca fondurile necesare, atunci ar trebui să ne stabilim un nivel de ambiție și să revizuim obligațiile pe care ni le-am asumat față de NATO și UE”, a declarat ministrul Meleșcanu.

Un alt subiect care a suscitat interesul participanților a vizat transferul terenurilor unor cazărmi dezafectate, unii deputați solicitând trecerea acestora cu titlu gratuit în administrarea autorităților locale.

Ministrul Teodor Meleșcanu a anunțat, în acest context, că, pentru a fi înlăturate presiunile politice și disputele locale pe marginea transferurilor de terenuri, ministerul va înainta Parlamentului un proiect de lege prin care acestea vor putea fi valorificate prin licitație publică. Sumele obținute astfel ar urma să intre, potrivit proiectului de lege menționat, în bugetul Ministerului Apărării la capitolul destinat programelor majore de înzestrare.

Una dintre concluziile desprinse în urma întâlnirii a fost necesitatea continuării seriei de consultări și concentrarea acestora pe aspecte prioritare de interes pentru activitatea Parlamentului și a Ministerului Apărării.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării