Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica SABIE

 


Comunicat nr. 316


Publicații surori


Colaborarea româno-ungară în plan militar cunoaște evoluții noi și în domeniul relațiilor publice. În acest sens, șeful Direcției Informare și Relații Publice (DIRP), col. dr. Ion Petrescu, a avut astăzi, 30 august 2007, un dialog cu atașatul apărării al Ungariei, lt. col. Tamás Kisvári.

Șeful DIRP a oferit detalii vizând principalele aspecte ale proiectului de îmbunătățire a comunicării interne în Armata României. Un proiect care poate fi realizat cu interes și prin îmbunătățirea comunicării externe. În acest sens colonelul dr. Ion Petrescu i-a mulțumit lt. col. Tamás Kisvári pentru consecvența cu care furnizează publicația ungară Hungarian Defence Mirror, editată în limba engleză de Ministerul Apărării din Ungaria.

În acest context, șeful DIRP a oferit o diplomă de excelență atașatului militar pentru contribuția acestuia la crearea bazei de date care a permis apariția noului produs publicistic al DIRP: The Military Observer Lt. col. Kisvári a apreciat calitatea publicației militare românești editată lunar în limba engleză, considerând cele două reviste surori care contribuie la mai buna cunoaștere a procesului de transformare a celor două armate aliate.

Diplomatul militar ungur a primit cu interes propunerile șefului DIRP de amplificare a relațiilor militare bilaterale în domeniul relațiilor publice și al presei militare. Propunerile au vizat și schimbul constant de publicații și filme documentare artistice care să arate stadiile actuale ale modernizării celor două organisme militare.

De asemenea, s-a apreciat de comun acord că relațiile militare bilaterale pot beneficia de o mediatizare modernă în interesul promovării imaginii corecte a cooperării exemplare dintre organismele militare române și ungare.Biroul de Presă al Ministerului Apărării