Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Ene Toni, 0741.113.850

 


Comunicat nr. 329


Armata continuă ajutorarea populației sinistrate și limitarea urmărilor inundațiilor


Un detașament de 50 de militari din Forțele Terestre continuă astăzi, 7 septembrie, intervenția cu tehnica din dotare în localitatea Tecuci din județul Galați, pentru ajutorarea populației sinistrate și limitarea urmărilor inundațiilor.

Militari din Batalionul 284 Tancuri din Galați au acționat în cursul zilei pentru evacuarea mobilierului din trei licee din municipiul Tecuci, recuperarea parchetului, întreținerea și depozitarea acestuia, precum și degajarea bazelor sportive de noroiul și resturile aduse de ape.

De asemenea, în garnizoana Galați sunt pregătite două detașamente, în total 50 de militari din Batalionul 300 Infanterie și Batalionul 284 Tancuri, care vor interveni sâmbătă, 8 septembrie, în localitatea Tecuci, pentru evacuarea mobilierului din școli și grădinițe și pentru transportul de apă, alimente și ajutoare pentru populația sinistrată.

La ordinul ministrului Apărării, Teodor Meleșcanu, și alte detașamente ale Forțelor Terestre, cu tehnica aferentă, sunt pregătite, în garnizoanele de reședință, pentru ca, la solicitarea autorităților centrale și locale, să fie în măsură să acționeze în zonele afectate de inundații.Biroul de Presă al Ministerului Apărării