Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 338


Exercițiul WISE FORESIGHT HU 2007


Militari din Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii participă, în perioada 3-14 septembrie, la exercițiul WISE FORESIGHT HU 2007, care se desfășoară în localitatea Varpalota din Ungaria.

WISE FORESIGHT HU 2007 se înscrie în programul de pregătire în comun a militarilor români din Batalionul 191 Infanterie “Radu Golescu” din Arad cu cei unguri din Brigada 5 Infanterie din Hodmezovasarhely și vizează desfășurarea de activități specifice în cadrul unei misiuni sub mandat ONU.

În prima etapă, militarii români și unguri au desfășurat un exercițiu de simulare asistat de calculator, prin care s-a urmărit antrenarea participanților în planificarea misiunilor și în rezolvarea unor situații similare cu cele din teatrele de operații din Irak sau Afganistan. Activitățile au continuat cu o secvență practică, în poligonul Ujmabor, unde s-au executat misiuni de pază și escortă, precum și de evacuare de tehnică și personal.

Miercuri, 12 septembrie, a avut loc Ziua Distinșilor Vizitatori, la care au participat oficialități militare și civile din Ungaria și România. La activitate au fost prezenți generalul Havril Andras, șeful Statului Major General al armatei ungare, generalul-maior dr. Ioan Ciupei, comandantul Corpului 4 Armată Teritorial, și generalul de brigadă Alexandru Rus, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării