Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion Burghișan, tel. 0722.229.585

 


Comunicat nr. 340


Trageri și lansări de torpile la „Litoral 07”


Forțele Navale Române organizează și desfășoară în perioada 10-16 septembrie 2007, în apele teritoriale ale României și în bazinul de vest al Mării Negre, exercițiul cu trageri de artilerie și lansări de torpile "Litoral 07", la care participă 22 de nave, trei instalații mobile de lansare, un elicopter IAR 330L aparținând Forțelor Aeriene Române și peste 2300 de militari.

„Litoral 07” este un exercițiu combinat cu trupe și de comandament pe hartă, condus de Comandamentul Flotei și are ca scop perfecționarea structurilor participante în planificarea și conducerea acțiunilor, pe mare și pe uscat.

În zilele de 11 și 13 septembrie, au fost prevăzute trageri de artilerie și lansări de torpile de pe navele de luptă. Până în prezent s-au executat trageri de artilerie cu armamentul de la bordul navelor, lansări de torpile antisubmarin și antinavă, precum și antrenamente în executarea misiunilor specifice fiecărui tip de navă.

În vederea evaluării acțiunii forțelor pe timpul lansărilor, misiunea este filmată/fotografiată din elicopter, în cadrul unei secvențe tip PHOTEX.

Conform scenariului, au fost planificate exerciții de interdicție maritimă și supraveghere a traficului maritim și aerian, descoperirea, urmărirea și controlul unor nave considerate suspecte, însoțirea unor nave și convoaie cu încărcătură specială, asigurarea libertății de navigație în zona maritimă și fluvială de responsabilitate.Biroul de Presă al Ministerului Apărării