Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 358


Curs organizat de Colegiul Naional de Aprare la BruxellesMinistrul Aprrii, Teodor Melecanu, va deschide, printr-un mesaj video, luni, 24 septembrie, Cursul de orientare n domeniul Politicii Europene de Securitate, organizat i condus la Bruxelles de Colegiul Naional de Aprare.

Cursul, intitulat „Uniunea European – un actor global”, se desfoar n perioada 24–28 septembrie i este prima manifestare de prestigiu n domeniu, organizat de specialitii romni sub egida Colegiului European de Securitate i Aprare (CESA) i cu sprijinul secretariatului CESA al Comisiei Uniunii Europene.

La acest curs, care face parte din programul standard CESA pentru anul de nvmnt 2007/2008, particip 66 de cursani din 29 de ri membre, candidate i partenere, ct i din organismele centrale ale UE.

Activitatea constituie o component important a CESA de instruire a personalului, militar i civil, din instituiile statelor membre i urmrete s le ofere cursanilor fundamentele i mecanismele necesare pentru nelegerea problematicii desosebit de complexe a securitii i aprrii europene.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii