Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 358


Curs organizat de Colegiul Național de Apărare la BruxellesMinistrul Apărării, Teodor Meleșcanu, va deschide, printr-un mesaj video, luni, 24 septembrie, Cursul de orientare în domeniul Politicii Europene de Securitate, organizat și condus la Bruxelles de Colegiul Național de Apărare.

Cursul, intitulat „Uniunea Europeană – un actor global”, se desfășoară în perioada 24–28 septembrie și este prima manifestare de prestigiu în domeniu, organizată de specialiștii români sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare (CESA) și cu sprijinul secretariatului CESA al Comisiei Uniunii Europene.

La acest curs, care face parte din programul standard CESA pentru anul de învățământ 2007/2008, participă 66 de cursanți din 29 de țări membre, candidate și partenere, cât și din organismele centrale ale UE.

Activitatea constituie o componentă importantă a CESA de instruire a personalului, militar și civil, din instituțiile statelor membre și urmărește să le ofere cursanților fundamentele și mecanismele necesare pentru înțelegerea problematicii desosebit de complexe a securității și apărării europene.Biroul de Presă al Ministerului Apărării