Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Marian Dobre, 0723 556 136

 


Comunicat nr. 362


„CROSS LANDING 2007”


Un detașament al Forțelor Aeriene Române participă, în perioada 24 septembrie - 4 octombrie 2007, la exercițiul bilateral româno-ungar „CROSS LANDING 2007” de căutare-salvare în zona de frontieră comună.

Detașamentul românesc este format din echipajele a patru elicoptere IAR 330, personal tehnic și de asigurare medicală de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Obiectivele acestui exercițiu, aflat la a doua ediție, constau în antrenarea echipajelor de elicoptere și a personalului în operații comune de căutare-salvare, acordarea reciprocă de sprijin pentru aeronave militare, echipajele și pasagerii acestora în situații de urgență în spațiul aerian din apropierea frontierei de stat dintre cele două țări, precum și în exersarea procedurilor operaționale în concordanță cu acordurile și protocoalele internaționale.

„CROSS LANDING 2007” se desfășoară în baza Memorandumului de Înțelegere semnat între Ministerul Apărării din România și Ministerul Apărării din Ungaria și este structurat pe două etape. Prima se va desfășura în perioada 24-26 septembrie a.c. în Ungaria și va cuprinde misiuni de căutare-salvare în zona Roszaly și de evacuare medicală (MEDEVAC) către spitalul din Debrecen. Cea de-a doua etapă se va desfășura în zilele de 1-3 octombrie a.c. în România și va consta din misiuni în zona localității Vinga și a aerodromului Giarmata, Timișoara.Biroul de Presă al Ministerului Apărării