Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Craioveanu , 319 5736

 


Comunicat nr. 368


Prima reuniune a Comitetului interministerial condus de Corneliu Dobrițoiu


Prima reuniune a Comitetului Interministerial pentru implementarea Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României a avut loc miercuri, 26 septembrie 2007, la sediul Ministerului Apărării.

În cadrul reuniunii, condusă de președintele comitetului, Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare din Ministerul Apărării, s-au stabilit modalitățile de funcționare ale organismului și punctele de contact la nivel de experți.

Comitetul interministerial este un organism consultativ, fără personalitate juridică, ce are ca principale atribuții analizarea, stabilirea și asigurarea punerii în aplicare a Acordului.

Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul țării noastre a fost semnat la București la 6 decembrie 2005, ratificat prin Legea nr. 268/2006, stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 565/2007.Biroul de Presă al Ministerului Apărării