Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 369


Medici militari, însoțiți de membri ai familiilor militarilor internați în Germania, evaluează starea de sănătate a acestoraMinistrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a dispus ca o echipă medicală să se deplaseze la spitalul bazei americane Ramstein din Germania, pentru a evalua la fața locului starea de sănătate a militarilor români răniți în Irak.

Medicii militari români au plecat în Germania, astăzi, 27 septembrie, cu o aeronavă aparținând Forțelor Aeriene Române. Ei au misiunea de a identifica, împreună cu medicii americani, conduita terapeutică viitoare pentru fiecare militar în parte, astfel încât aceștia să beneficieze și în țară de îngrijire medicală adecvată și recuperare.

Echipa medicală este însoțită și de membri ai familiilor militarilor răniți în ultimele două evenimente produse în Irak.
Potrivit ultimelor date medicale, fruntașul Iovi Marius-Traian a fost transferat la Spitalul Militar Central al Bundeswehr-ului din localitatea Koblenz, pentru o intervenție neurochirurgicală complexă. Este în continuare intubat, starea lui fiind critică, dar stabilă.

Sergentul major Barbu Adrian - Ilie a fost și el transferat la spitalul german de chirurgie plastică și reparatorie din Ludwigshafen. Sergentul major are o inflamație a căilor respiratorii și este în continuare intubat, constatându-se o evoluție favorabilă.

Ceilalți doi răniți, soldatul Popa Sorin și plutonierul Nicola Dănuț, urmează tratamente de specialitate la Ramstein. Conform evaluărilor medicale, evoluția stării lor de sănătate este bună.

Aflat în tabăra românească din Tallil, sergentul major Badea Gabriel - Nicușor beneficiază de tratament pentru arsurile de pe corp.

Locotenent-colonelul Dorin Petruț din misiunea NATO de instruire a armatei irakiene este în continuare internat la Ramstein și urmează un program de recuperare în urma operației la gamba stângă.

Fruntașul Zafiu Alex-Octavian, rănit în Afganistan, și operat la spitalul Landstuhl din Germania, a fost adus în țară, fiind în prezent internat la Spitalul Clinic de Urgență Militar Central „Carol Davila”.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării