Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purttorul de cuvnt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 369


Medici militari, nsoii de membri ai familiilor militarilor internai n Germania, evalueaz starea de sntate a acestoraMinistrul Aprrii, Teodor Melecanu, a dispus ca o echip medical s se deplaseze la spitalul bazei americane Ramstein din Germania, pentru a evalua la faa locului starea de sntate a militarilor romni rnii n Irak.

Medicii militari romni au plecat n Germania, astzi, 27 septembrie, cu o aeronav aparinnd Forelor Aeriene Romne. Ei au misiunea de a identifica, mpreun cu medicii americani, conduita terapeutic viitoare pentru fiecare militar n parte, astfel nct acetia s beneficieze i n ar de ngrijire medical adecvat i recuperare.

Echipa medical este nsoit i de membri ai familiilor militarilor rnii n ultimele dou evenimente produse n Irak.
Potrivit ultimelor date medicale, fruntaul Iovi Marius-Traian a fost transferat la Spitalul Militar Central al Bundeswehr-ului din localitatea Koblenz, pentru o intervenie neurochirurgical complex. Este n continuare intubat, starea lui fiind critic, dar stabil.

Sergentul major Barbu Adrian - Ilie a fost i el transferat la spitalul german de chirurgie plastic i reparatorie din Ludwigshafen. Sergentul major are o inflamaie a cilor respiratorii i este n continuare intubat, constatndu-se o evoluie favorabil.

Ceilali doi rnii, soldatul Popa Sorin i plutonierul Nicola Dnu, urmeaz tratamente de specialitate la Ramstein. Conform evalurilor medicale, evoluia strii lor de sntate este bun.

Aflat n tabra romneasc din Tallil, sergentul major Badea Gabriel - Nicuor beneficiaz de tratament pentru arsurile de pe corp.

Locotenent-colonelul Dorin Petru din misiunea NATO de instruire a armatei irakiene este n continuare internat la Ramstein i urmeaz un program de recuperare n urma operaiei la gamba stng.

Fruntaul Zafiu Alex-Octavian, rnit n Afganistan, i operat la spitalul Landstuhl din Germania, a fost adus n ar, fiind n prezent internat la Spitalul Clinic de Urgen Militar Central „Carol Davila”.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii