Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu, tel. 021/313.72.46

 


Comunicat nr. 375


Conferința Doctrinară a Forțelor Terestre


În zilele de 2 și 3 octombrie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre din București, va avea loc ediția a V-a a Conferinței Doctrinare a Forțelor Terestre.

Instituită în anul 2003, prin dispoziția șefului Statului Major al Forțelor Terestre, această Conferință Doctrinară reprezintă forul științific central de dezbatere, informare, implementare și analiză colectivă anuală a noutăților doctrinare, a problemelor de interes general, a activității de elaborare a doctrinelor, manualelor și instrucțiunilor în Forțele Terestre.

Conferința este organizată de structura Instrucție și Doctrină a Statului Major al Forțelor Terestre, având drept repere prezentarea de referate științifice și informări, dezbateri pe diferite teme, demonstrații practice, participarea la activități de referință din punct de vedere doctrinar.

La Conferință vor participa membrii Comisiei pentru Doctrină, Manuale și Regulamente Militare, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Terestre și ai Academiei Forțelor Terestre, precum și specialiști din structurile centrale ale Ministerului Apărării și Secția Militară a Academiei Oamenilor de Știință din România.

Tema centrală a Conferinței vizează evoluțiile înregistrate în contextul global de securitate și tratează “Revoluția în afacerile militare - noi modalități de ducere a războiului de către marile unități și unitățile din Forțele Terestre”. Aplicarea cerințelor noii Revoluții în Afacerile Militare în procesul de transformare, modalitățile și instrumentele de obținere/realizare a dominației în plan decizional la eșalonul brigadă și operațiile specifice războiului de tip asimetric executate de batalionul de infanterie ușoară sau vânători de munte din cadrul Forțelor Terestre sunt alte subiecte propuse pentru dezbatere în acest forum științific.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării