Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 376


Directorul revistei Jane’s Defence Weekly, la Bucureti


Generalul-maior Tudor Munteanu, eful Departamentului pentru Relaia cu Parlamentul i Informare Public, s-a ntlnit mari 2 octombrie 2007, cu directorul revistei Jane’s Defence Weekly, Peter Felstead la sediul Ministerului Aprrii.

n cadrul discuiilor au fost prezentate prioritile acestui departament, misiunile direciilor din subordine i coordonare, precum i o serie de publicaii militare editate de Ministerul Aprrii. Un interes deosebit a fost manifestat pentru revista lunar, n limba englez, The Military Observer i pentru periodicul trimestrial Cariera Militar – ca parte a celei de a doua campanii de promovare a profesiei militare.

Oaspetele englez a apreciat att rolul jucat de instituia militar la integrarea rii noastre n comunitatea euroatlantic, ct i capacitatea Armatei Romniei de a fi prezent, cu fore expediionare, concomitent n trei teatre de operaii, n Mediterana i n spaiul aerian baltic.

Timp de o sptmn, Peter Felstead efectueaz o vizit de documentare n Romnia. Programul include realizarea de interviuri cu personaliti din conducerea Ministerului Aprrii, a Statului Major General i a statelor majore ale categoriilor de fore ale armatei, dar i vizitarea unor uniti militare aparinnd forelor terestre, aeriene i navale.

* * *

Cu 40 de corespondeni n 193 de ri, revista Jane’s Defence Weekly este o publicaie de recunoatere internaional, care furnizeaz informaii i analize substaniale n domeniul securitii i aprrii.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii