Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 376


Directorul revistei Jane’s Defence Weekly, la București


Generalul-maior Tudor Munteanu, șeful Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, s-a întâlnit marți 2 octombrie 2007, cu directorul revistei Jane’s Defence Weekly, Peter Felstead la sediul Ministerului Apărării.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate prioritățile acestui departament, misiunile direcțiilor din subordine și coordonare, precum și o serie de publicații militare editate de Ministerul Apărării. Un interes deosebit a fost manifestat pentru revista lunară, în limba engleză, The Military Observer și pentru periodicul trimestrial Cariera Militară – ca parte a celei de a doua campanii de promovare a profesiei militare.

Oaspetele englez a apreciat atât rolul jucat de instituția militară la integrarea țării noastre în comunitatea euroatlantică, cât și capacitatea Armatei României de a fi prezentă, cu forțe expediționare, concomitent în trei teatre de operații, în Mediterana și în spațiul aerian baltic.

Timp de o săptămână, Peter Felstead efectuează o vizită de documentare în România. Programul include realizarea de interviuri cu personalități din conducerea Ministerului Apărării, a Statului Major General și a statelor majore ale categoriilor de forțe ale armatei, dar și vizitarea unor unități militare aparținând forțelor terestre, aeriene și navale.

* * *

Cu 40 de corespondenți în 193 de țări, revista Jane’s Defence Weekly este o publicație de recunoaștere internațională, care furnizează informații și analize substanțiale în domeniul securității și apărării.Biroul de Presă al Ministerului Apărării