Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 384


Militarii bănățeni vor coordona un nou proiect în Irak


Militarii Batalionului 32 Infanterie “Mircea” vor coordona un nou proiect care va îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor din sudul Irakului.

Proiectul vizează efectuarea unor ample operațiuni de refacere a canalelor de irigații pe o distanță de 50 de kilometri din zona agricolă a tribului Al Badur. Lucrările vor fi efectuate cu sprijinul unei firme civile specializate, iar fondurile, în valoare de aproximativ 25.000 USD, provin din donații ale organizațiilor internaționale care participă la efortul de reconstrucție a Irakului.

Lucrările se vor desfășura sub directa supraveghere a locotenentului Dragoș Condurache, ofițerul responsabil cu cooperarea civili-militari a Batalionului 32 Infanterie “Mircea”.

Șeicul Abber Fahad Al Shershab Al Badri, prezent, vineri, 5 octombrie a.c., la semnarea contractului de realizare a acestui proiect, a apreciat sprijinul acordat de militarii români: “Fiii și fiicele care poartă cu mândrie uniforma militară românească se disting de celelalte națiuni ale coalitiei participante la reconstructia Irakului prin felul lor de a fi - oameni generoși, cu suflet. Regretăm pierderea pe care poporul român a avut-o în urmă cu ceva timp și vreau să încuviințez familiile tuturor militarilor dumneavoastră că poporul irakian apreciază profesionalismul lor și pot să spun că acțiunile lor de ajutorare au contat mult pentru oamenii pe care îi reprezint”.

De la preluarea misiunii în Irak, militarii bănățeni au executat, în diferite localități ale tribului Al Badur, și misiuni de asistență medicală primară, bucurându-se de susținerea populației locale.Biroul de Presă al Ministerului Apărării