Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 384


Militarii bneni vor coordona un nou proiect n Irak


Militarii Batalionului 32 Infanterie “Mircea” vor coordona un nou proiect care va mbunti condiiile de via ale locuitorilor din sudul Irakului.

Proiectul vizeaz efectuarea unor ample operaiuni de refacere a canalelor de irigaii pe o distan de 50 de kilometri din zona agricol a tribului Al Badur. Lucrrile vor fi efectuate cu sprijinul unei firme civile specializate, iar fondurile, n valoare de aproximativ 25.000 USD, provin din donaii ale organizaiilor internaionale care particip la efortul de reconstrucie a Irakului.

Lucrrile se vor desfura sub directa supraveghere a locotenentului Drago Condurache, ofierul responsabil cu cooperarea civili-militari a Batalionului 32 Infanterie “Mircea”.

eicul Abber Fahad Al Shershab Al Badri, prezent, vineri, 5 octombrie a.c., la semnarea contractului de realizare a acestui proiect, a apreciat sprijinul acordat de militarii romni: “Fiii i fiicele care poart cu mndrie uniforma militar romneasc se disting de celelalte naiuni ale coalitiei participante la reconstructia Irakului prin felul lor de a fi - oameni generoi, cu suflet. Regretm pierderea pe care poporul romn a avut-o n urm cu ceva timp i vreau s ncuviinez familiile tuturor militarilor dumneavoastr c poporul irakian apreciaz profesionalismul lor i pot s spun c aciunile lor de ajutorare au contat mult pentru oamenii pe care i reprezint”.

De la preluarea misiunii n Irak, militarii bneni au executat, n diferite localiti ale tribului Al Badur, i misiuni de asisten medical primar, bucurndu-se de susinerea populaiei locale.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii