Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 391


Vizită oficială a ministrului Teodor Meleșcanu în Armenia


România și Armenia vor putea derula activități comune în domeniul legislației militare, în sectorul financiar și de bugetare pentru apărare, în domeniul resurselor umane și vor promova reciproc oferte de cursuri educaționale pentru instituțiile lor militare.

Toate aceste activități sunt cuprinse în Planul de cooperare bilaterală pe anul 2008, semnat azi, 10 octombrie 2007, la Erevan, în cadrul vizitei oficiale pe care ministrul apărării, Teodor Meleșcanu o întreprinde în Republica Armenia, la invitația omologului său, Michael Haroutounyan.

Pe parcursul convorbirilor dintre cei doi miniștri ai apărării, s-a convenit formarea unui grup de lucru care să exploreze noi domenii de colaborare, printre care profesionalizarea corpului de ofițeri ai armatei armene și în cel al medicinei militare. De asemenea, au fost abordate probleme privind securitatea și stabilitatea în Zona Extinsă a Mării Negre.

În cadrul aceleiași vizite, ministrul Teodor Meleșcanu a fost primit de prim-ministrul Republicii Armenia, domnul Serzh Sargsyan, care a evidențiat necesitatea impulsionării schimburilor comerciale dintre România și Armenia, precum și pe cea a colaborării militare, care se situează în acest moment la un nivel modest.

Programul vizitei delegației române mai include întrevederi cu președintele Comitetului Adunării Naționale pe probleme de securitate, apărare și afaceri interne și cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate.Biroul de Presă al Ministerului Apărării