Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Rodica Abrudan, 0788 566162

 


Comunicat nr. 396


Exercițiul MILREX 07La Cercul Militar din Făgăraș va avea loc sâmbătă, 13 octombrie a.c., de la ora 9.00, un briefing de presă susținut de comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general-locotenent dr. Florian Pință, cu ocazia deschiderii oficiale a exercițiului MILREX 07.

MILREX 07 este un amplu exercițiu cu trageri de luptă în teren, la care participă militari din unități aparținând Forțelor Terestre, Aeriene și Navale. Activitățile de instrucție se vor desfășura, în perioada 13-18 octombrie, în poligoanele Cincu, Smârdan și Capu Midia.

Scopul exercițiului este antrenarea simultană a structurilor de conducere și execuție la nivel strategic, operativ și tactic, pentru rezolvarea unei game diverse de misiuni, pe baza unui scenariu fictiv.

Centre de informare a presei vor funcționa, începând din 13 octombrie, la Cercul Militar Făgăraș, județul Brașov, în poligonul Smârdan, județul Galați, și la Hotelul Militar Constanța. Pe timpul exercițiului, în ziua de 17 octombrie, va avea loc Ziua Distinșilor Vizitatori, la care sunt invitați și reprezentanți ai mass-media.

Jurnaliștii care doresc să participe la briefingul de presă vor fi așteptați, sâmbătă, 13 octombrie, la Cercul Militar Făgăraș, începând cu ora 08.30. Detalii suplimentare pot fi obținute de la locotenent-colonel Rodica Abrudan, 0788 566 162.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării