Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur, 0722 380 145

 


Comunicat nr. 405


Comandantul Diviziei Multinaionale de Sud-Est din Irak s-a ntlnit cu militarii romni


Generalul-maior Graham Binns, comandantul Diviziei Multinaionale de Sud-Est, a vizitat astzi, 16 octombrie 2007, baza romneasc „DRACULA” din Irak.

Comandantul Batalionului 32 Infanterie „MIRCEA”, locotenent-colonelul Cristian Dinulic, a prezentat misiunile pe care militarii bneni le ndeplinesc de cnd se afl n regiune, misiuni a cror cifr se apropie de 400, precum i riscurile i ameninrile cu care acetia se confrunt. n acest context, au fost analizate procedurile folosite de insurgeni pentru a ataca forele coaliiei multinaionale i modalitile de protejare a militarilor n astfel de situaii.

Generalul Binns a dorit s menioneze faptul c apreciaz n mod special rezultatele deosebite obinute de militarii romni i s-a interesat de starea celor cinci militari care au fost rnii n data de 21 septembrie a.c.
De asemenea, a primit cu interes invitaia comandantului batalionului, locotenent-colonelul Cristian Dinulic, de a lua parte pe 25 octombrie la manifestrile organizate n tabra Tallil cu ocazia Zilei Armatei Romniei.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii