Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur, 0722 380 145

 


Comunicat nr. 405


Comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est din Irak s-a întâlnit cu militarii români


Generalul-maior Graham Binns, comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, a vizitat astăzi, 16 octombrie 2007, baza românească „DRACULA” din Irak.

Comandantul Batalionului 32 Infanterie „MIRCEA”, locotenent-colonelul Cristian Dinulică, a prezentat misiunile pe care militarii bănățeni le îndeplinesc de când se află în regiune, misiuni a căror cifră se apropie de 400, precum și riscurile și amenințările cu care aceștia se confruntă. În acest context, au fost analizate procedurile folosite de insurgenți pentru a ataca forțele coaliției multinaționale și modalitățile de protejare a militarilor în astfel de situații.

Generalul Binns a dorit să menționeze faptul că apreciază în mod special rezultatele deosebite obținute de militarii români și s-a interesat de starea celor cinci militari care au fost răniți în data de 21 septembrie a.c.
De asemenea, a primit cu interes invitația comandantului batalionului, locotenent-colonelul Cristian Dinulică, de a lua parte pe 25 octombrie la manifestările organizate în tabăra Tallil cu ocazia Zilei Armatei României.Biroul de Presă al Ministerului Apărării