Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 417


Delegație a Universității Naționale de Apărare, în Italia


O delegație a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, condusă de comandantul (rectorul) acestei instituții, generalul prof. univ. dr. Mircea Mureșan, efectuează în perioada 22 – 25 octombrie 2007, o vizită la Centrul de Înalte Studii de Apărare și la Colegiul de Apărare NATO de la Roma, Italia.

Activitatea constituie o oportunitate pentru realizarea unui schimb de experiență și pentru exploatarea unor noi domenii de colaborare în domeniul învățământului militar universitar. De asemenea, vor fi analizate posibilitățile de a pune în practică transferul reciproc de profesori și cursanți, participări la exerciții, realizarea în comun a unor publicații de specialitate.

Promovarea imaginii instituției în mediul academic internațional, consolidarea și extinderea relațiilor cu partenerii externi constituie câteva dintre obiectivele prioritare ale Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Totodată, o delegație de experți din cadrul instituției se află, în aceeași perioadă, la Madrid, la Centrul Superior de Studii de Apărare Națională din Spania pentru a participa la întâlnirea pregătitoare a Conferinței Comandanților 2008, organizată de Colegiul de Apărare NATO de la Roma.Biroul de Presă al Ministerului Apărării