Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Vasile Bădescu, 314 9702

 


Comunicat nr. 418


Managementul de mediu în facilitățile militare


Departamentul pentru Politica de Apărare și Planificare al Ministerului Apărării a organizat, în zilele de 22 și 23 octombrie a.c., seminarul cu tema „Managementul de mediu în facilitățile militare puse la dispoziția forțelor SUA dislocate în România”, la Palatul Cercului Militar Național din București.

Activitatea a fost propusă de Departamentul Apărării al SUA și al Comandamentului European al Forțelor SUA (EUCOM), în consens cu prevederile Legii 268 din 29.06.2006 privind Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României.

Seminarul a urmărit realizarea unui schimb de experiență în vederea valorificării expertizei armatei americane în protecția mediului pe timpul activităților de instruire și conștientizarea factorilor de decizie privind managementul de mediu în facilitățile și zonele care puse la dispoziția forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României.

Lucrările au fost deschise de Bill Nicholls, director adjunct al locțiitorului subsecretarului de stat pentru proiecte și programe de mediu, și de colonelul Constantin Moisa, consilier al secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare.

La lucrări au participat experți în protecția mediului din Departamentul Apărării al SUA, EUCOM, Ministerul român al Apărării, Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile și Ministerul Internelor și Reformei Administrative.Biroul de Presă al Ministerului Apărării