Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, purtătorul de cuvât al M.Ap

 


Comunicat nr. 441


Ministrul Apărării l-a primit pe comandantul Forțelor Terestre ale SUA din Europa


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 31 octombrie, pe generalul David McKiernan, comandantul Forțelor Terestre ale SUA din Europa.

Cei doi doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre militarii români și americani din teatrele de operații din Kosovo, Irak și Afganistan. ”Peste tot în lume unde acționează, noi îi privim pe camarazii români ca pe niște aliați foarte puternici”, a declarat generalul McKiernan.

Ministrul Teodor Meleșcanu a apreciat ca excelente relațiile dintre cele două armate și a evidențiat faptul că antrenamentele desfășurate în comun la Babadag și Mihail Kogălniceanu au contribuit substanțial la extinderea schimbului de experiență dintre militarii celor două țări.

La rândul său, generalul McKiernan a avansat ideea ca, în facilitățile românești, să se poată desfășura antrenamente în comun și cu alte state, date fiind condițiile foarte bune de instrucție.

Generalul McKiernan efectuează o vizită oficială în România, la invitația generalului-locotenent Teodor Frunzeti, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, cu care a avut o întâlnire tot în cursul zilei de azi, 31 octombrie.Biroul de Presă al Ministerului Apărării