Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 459


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Funeraliile pentru membrii echipajului elicopterului IAR 330 PUMA SOCAT, prăbușit în județul Argeș, vor avea loc sâmbătă, 10 noiembrie 2007, în jurul orei 11.00.

Comandorul Bucur Nicolae va fi înmormântat în Cimitirul Militar Ghencea 3, din București.

Ceremonia de înhumare a locotenentului Craiu Ionel va avea loc la Cimitirul “Sfinții Petru și Pavel” din Șoseaua Aeroportului, municipiul Iași.

În Cimitirul Eroilor (Bulevardul Unirii) din orașul Buzău va fi condus pe ultimul drum maistrul militar Ticea Adrian Alexandru.

Alături de familii, de rudele militarilor și de camarazi vor fi prezenți la ceremoniile militare și religioase reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, ai Statului Major General și ai Statului Major al Forțelor Aeriene.

Ministerul Apărării își exprimă profundul regret față de tragicul eveniment și este alături de familiile greu încercate.

***

COMANDORUL BUCUR NICOLAE, născut la 1 aprilie 1958, în București, avea la activ 2700 ore de zbor, dintre care 800 pe acest tip de elicopter. Era ofițer din anul 1981, pilot clasa I, instructor în toate condițiile de zbor, fiind încadrat pe funcția de comandant grup elicoptere. Era căsătorit și tatăl a două fete.

LOCOTENENTUL CRAIU IONEL s-a născut la 10 octombrie 1980, la Iași. Era ofițer din anul 2003, pilot neclasificat, avea 175 ore de zbor și era încadrat pe funcția de pilot. Era căsătorit și nu avea copii.

MAISTRUL MILITAR CLASA A II-A TICEA ADRIAN ALEXANDRU, născut la data de 13 iulie 1971, la Târgu-Ocna, avea 360 ore de zbor. Era maistru militar din anul 1994, încadrat ca mecanic de bord. Era căsătorit și avea un copil.Biroul de Presă al Ministerului Apărării