Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Nicoleta Cocoș

 


Comunicat nr. 460


PARTICIPARE ROMÂNEASCĂ LA EXERCIȚIUL INTERNAȚIONAL "TURKISH MINEX 2007"


Dragorul maritim "Sublocotenent Alexandru Axente" care a participat la exercițiul internațional „TURKISH MINEX 2007”, desfãșurat timp de 15 zile în apele teritoriale turcești și în apele internaționale din Mãrile Marmara și Egee, va sosi în țară, sâmbãtã, 10 noiembrie 2007.

Nava românească a participat la exerciții alături de nave ale țării gazdă, ale Greciei și navele din compunerea Grupării Navale Permanente de Luptă Împotriva Minelor din Mediterana, având ca scop creșterea interoperabilității operaționale și tactice între forțele antimină participante.

Dragorul maritim este comandat de locotenent-comandorul Cătălin Modoran, are un echipaj alcătuit din 70 marinari, comanda marșului este asigurată de căpitan-comandorul Mihai Panait. La bordul navei se află și o echipă de scafandri EOD, formată din 12 militari, care au acționat cu mijloace specifice în lupta împotriva minelor.

În cadrul exercițiului s-au desfășurat antrenamente pe mare și pregătire pe uscat în vederea reducerii riscului de mine într-o zonă desemnată.

* * *
Dragorul Maritim "Sublocotenent Alexandru Axente" are următoarele caracteristici: deplasament - 800 tone, lungime – 60,8 m, lățime – 9,54 m, pescaj 2,7 m și poate atinge o viteză maximă de 17 de noduri. Sistemul de propulsie este compus din două motoare ALCO v12.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării