Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru-Purtătorul de cuvânt al M.Ap

 


Comunicat nr. 461


Vizita ministrului Teodor Meleșcanu în Slovacia


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, însoțit de o delegație militară, efectuează, în zilele de 12 și 13 noiembrie 2007, o vizită în Republica Slovacia, la invitația omologului său slovac, Frantiček Kačickę.

Agenda summit-ului NATO care se va desfășura anul viitor, la București, aspecte ale Politicii Europene de Securitate și Apărare (PESA), situația din Kosovo și problematica de securitate în Regiunea Extinsă a Mării Negre sunt principalele teme ale convorbirilor dintre cei doi oficiali.

În timpul discuțiilor vor fi abordate și subiecte referitoare la participarea în teatrele de operații din Irak și Afganistan, la procesul de transformare și modernizare a Forțelor Armate din cele două țări, precum și la cooperarea militară bilaterală.

În programul vizitei sunt prevăzute întrevederi cu personalități din Parlamentul și Guvernul Republicii Slovacia.

Delegația militară va depune coroane de flori la Cimitirul Românesc din Zvolen și la Monumentul amplasat în Piața Insurecției din Banska Bistricá, în memoria militarilor români care au luptat în al doilea război mondial pentru eliberarea Slovaciei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării