Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru-Purtătorul de cuvânt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 468


Teodor Meleșcanu s-a întâlnit cu omologul său slovac, Frantiek KaickMinistrul Apărării, Teodor Meleșcanu, însoțit de o delegație militară, s-a întâlnit luni, 12 noiembrie, la Bratislava, cu omologul său slovac, Frantiček Kačickę.

Pe timpul întâlnirilor oficiale, cei doi miniștri ai apărării au abordat subiecte legate de statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice, deținut de România și Slovacia.

Procesul de recrutare, achizițiile și modernizarea tehnicii de luptă, capacitatea de generare de forțe, aspecte legate de suportul logistic și finanțarea misiunilor au fost temele centrale de pe agenda discuțiilor dintre miniștrii Meleșcanu și Kačickę.

„Avem preocupări comune, ne confruntăm cu probleme similare și tocmai de aceea trebuie să acționăm împreună pentru viitorul nostru în interiorul NATO și al UE”, a declarat ministrul Teodor Meleșcanu.

În programul vizitei oficiale de două zile, pe care o întreprinde în Republica Slovacia, ministrul Meleșcanu a avut o întrevedere cu președintele Comitetului pentru Securitate și Apărare al Parlamentului Republicii Slovacia, Rudolf Pucik, și cu vicepremierul Robert Kaliòák, ministru de interne.

Delegația militară a depus coroane de flori la Cimitirul Românesc din Zvolen, unde sunt înmormântați 11.000 de militari români, care au luptat în al doilea război mondial pentru eliberarea Slovaciei. În memoria militarilor români, au fost depuse coroane de flori și la Monumentul amplasat în Piața Insurecției din Banska Bistricá.Biroul de Presă al Ministerului Apărării