Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 470


Delegație militară britanică în vizită la militarii români din Irak


Militarii Batalionului 32 Infanterie „Mircea”, aflați în misiune în Irak., au primit, miercuri, 14 noiembrie, vizita generalului-maior Barney White-Spunner, șeful de stat major al Comandamentului Forțelor Terestre al Marii Britanii, care începând de anul viitor, va fi comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est.

Locotenent-colonelul Cristian Dinulică a prezentat situația de securitate din aria de responsabilitate și bilanțul misiunilor îndeplinite de Batalionul 32 Infanterie.

Generalul White-Spunner s-a interesat de capabilitățile tehnice de care militarii români dispun pentru indeplinirea cu succes a misiunilor ordonate, precum și de proiectele de cooperare cu populația civilă, realizate de aceștia. În acest context, generalul britanic a precizat: „Am fost informat de toate proiectele inițiate și desfășurate de militarii români. Sunteți adevărații luptători–diplomați de care Coaliția Multinațională are nevoie în perioada post conflict din Irak. Ați demonstrat că, oricât de mari ar fi armatele, fără acceptul popoarelor, procesul de reconstrucție nu are consistență. Faptul că, până în prezent ați derulat proiecte în valoare de un milion de dolari, demonstrează că aveți un mandat clar și că sunteți hotărâți să îl duceți la bun sfârșit în mod profesionist. Toate semnalele pe care le-am primit despre dumneavoastră s-au situat la categoria misiunilor indeplinite. Acum am avut ocazia de a va cunoaște personal și am ințeles că realitatea din teren confirmă rapoartele primite. Sunt bucuros să lucrez cu militarii Armatei României, țară care a făcut progrese remarcabile din mometul intrării în NATO.”Biroul de Presă al Ministerului Apărării