Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Ion BURGHIȘAN, 0722 229.585

 


Comunicat nr. 477


Fregata „Regele Ferdinand” revine în țară


Șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, va participa la ceremonialul prilejuit de revenirea în țară a fregatei „Regele Ferdinand”, care va avea loc luni, 19 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00, în portul militar Constanța,

Fregata „Regele Ferdinand” a participat în perioada 13 octombrie – 18 noiembrie a.c., sub comandă NATO, la Operația „Active Endeavour” în Marea Mediterană, de monitorizare a traficului naval și aerian în scopul combaterii traficului ilegal.

În perioada 17-28 septembrie a.c., fregata a participat la un stagiu de pregătire alături de navele Grupării Navale NATO Permanente din Mediterana SNMG-2, apoi la exercițiul „Noble Midas”, găzduit de Croația. Pe parcursul acestuia, nava românească a fost evaluată NATO privind interoperabilitatea cu navele din țările membre ale Alianței, obținând rezultate favorabile și certificarea NATO nivel 1.

Nava este comandată de căpitan-comandorul Marian Săvulescu și are, pentru această misiune, la bord un echipaj alcătuit din 203 de marinari, dintre care 23 ofițeri.

Jurnaliștii interesați să participe la ceremonial vor fi așteptați la intrarea în portul militar Constanța începând cu ora 10.15. Din cauza restricționărilor de trafic generate de desfășurarea ceremonialului, accesul în portul militar va fi permis până la ora 10.45.

Informații suplimentare despre Fregata „Regele Ferdinand” pot fi obținute vizitând pagina de Internet www.fortele-navale.ro iar despre Operația „Active Endeavour”http://www.afsouth.nato.int/JFCN_Operations/ActiveEndeavour/Endeavour.htm
Biroul de Presă al Ministerului Apărării