Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Petrică Craioveanu, 3195736, 3195926

 


Comunicat nr. 487


Exercițiul de simulare „MK-2007”


Ministerul Apărării, în calitate de Autoritate Desemnată, a organizat și condus, în zilele de 21 și 22 noiembrie, exercițiul de simulare „MK-2007”, prin Centrul de Coordonare și Monitorizare a Implementării Acordului de Acces din Departamentul pentru Politica de Apărare și Planificare.

„MK-2007” a constat în crearea artificială a unor posibile situații și evenimente și a avut ca obiective principale antrenarea factorilor de decizie în luarea măsurilor necesare în timp oportun, îmbunătățirea capacităților de reacție a structurilor responsabile, identificarea și remedierea operativă a eventualelor deficiențe constatate pe timpul desfășurării exercițiului.

Scopul acestuia a fost verificarea capacității de reacție, analiză și decizie a structurilor centrale din Ministerul Apărării și a ministerelor din arcul guvernamental, responsabile de implementarea „Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”, semnat la București la 6 decembrie 2005, ratificat prin Legea nr. 268 din 29 iunie 2006, precum și a aranjamentelor de implementare.

Directorul exercițiului a fost secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare din cadrul Ministerului Apărării.

Concluziile rezultate din desfășurarea exercițiului vor fi analizate în următoarea reuniune a Comitetului Interministerial pentru implementarea Acordului, stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 565/2007.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării