Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Petric Craioveanu, 3195736, 3195926

 


Comunicat nr. 487


Exerciiul de simulare „MK-2007”


Ministerul Aprrii, n calitate de Autoritate Desemnat, a organizat i condus, n zilele de 21 i 22 noiembrie, exerciiul de simulare „MK-2007”, prin Centrul de Coordonare i Monitorizare a Implementrii Acordului de Acces din Departamentul pentru Politica de Aprare i Planificare.

„MK-2007” a constat n crearea artificial a unor posibile situaii i evenimente i a avut ca obiective principale antrenarea factorilor de decizie n luarea msurilor necesare n timp oportun, mbuntirea capacitilor de reacie a structurilor responsabile, identificarea i remedierea operativ a eventualelor deficiene constatate pe timpul desfurrii exerciiului.

Scopul acestuia a fost verificarea capacitii de reacie, analiz i decizie a structurilor centrale din Ministerul Aprrii i a ministerelor din arcul guvernamental, responsabile de implementarea „Acordului dintre Romnia i Statele Unite ale Americii privind activitile forelor Statelor Unite staionate pe teritoriul Romniei”, semnat la Bucureti la 6 decembrie 2005, ratificat prin Legea nr. 268 din 29 iunie 2006, precum i a aranjamentelor de implementare.

Directorul exerciiului a fost secretarul de stat Corneliu Dobrioiu, eful Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare din cadrul Ministerului Aprrii.

Concluziile rezultate din desfurarea exerciiului vor fi analizate n urmtoarea reuniune a Comitetului Interministerial pentru implementarea Acordului, stabilit prin Hotrrea Guvernului nr. 565/2007.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii