Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, Purtatorul de cuvant al MAp

 


Comunicat nr. 490


Conducerea MAp i-a vizitat pe militarii români din Bosnia - Herțegovina


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, împreună cu o delegație militară, i-au vizitat astăzi, 23 noiembrie, pe militarii români care acționează în teatrul de operații din Bosnia - Herțegovina.

Delegația militară a avut convorbiri la Sarajevo, în Camp Butmir, cu locțiitorul comandantului EUFOR, general de brigadă Carmelo de Cicco, și cu comandantul Cartierului General al NATO din capitala Bosniei și Herțegovinei, generalul maior Richard Wightman jr.

Ministrul Apărării și șeful Statului Major General s-au întâlnit cu militarii români din misiunea EUFOR ALTHEA. În timpul discuțiilor cu militarii noștri, conducerea Ministerului Apărării a fost informată despre situația de securitate din zona de dislocare, despre nevoile pe care le au aceștia, din punct de vedere logistic. Amiralul Gheorghe Marin a arătat faptul că toate dificultățile cu care se confruntă militarii sunt prezentate la fiecare două săptămâni de către comandanți, prin sistemul de videoteleconferință.

Delegația militară, din care au făcut parte și reprezentanți ai Comandamentului Logistic Întrunit și ai Direcției Management Resurse Umane, s-a interesat de condițiile de viață ale militarilor și măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea acestora, de dotarea și echiparea personalului și de problemele de cazare existente.

Ministrul Teodor Meleșcanu și amiralul Gheorghe Marin le-au înmânat tuturor militarilor români cu care s-au întâlnit ceasuri inscripționate RO ARMY, cadouri simbolice pentru apropiatele Sărbători de Crăciun.

În finalul vizitei la Sarajevo, delegația militară s-a deplasat la sediul Ministerul Apărării, unde a avut convorbiri oficiale cu ministrul Apărării din Bosnia - Herțegovina, Selmo Cikotiæ. Principalele teme de discuție au fost situația de securitate din Balcanii de Vest, participarea în teatrele de operații și cooperarea militară româno-bosniacă.

Deși inițial era prevăzută, în prima parte a zilei, vizitarea militarilor români din cadrul misiunii KFOR, din Kosovo, din cauza condițiilor meteo care nu permiteau aterizarea pe aeroportul din Pristina, această întâlnire a fost amânată.Biroul de Presă al Ministerului Apărării