Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, Purtatorul de cuvant al MAp

 


Comunicat nr. 490


Conducerea MAp i-a vizitat pe militarii romni din Bosnia - Heregovina


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, i eful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, mpreun cu o delegaie militar, i-au vizitat astzi, 23 noiembrie, pe militarii romni care acioneaz n teatrul de operaii din Bosnia - Heregovina.

Delegaia militar a avut convorbiri la Sarajevo, n Camp Butmir, cu lociitorul comandantului EUFOR, general de brigad Carmelo de Cicco, i cu comandantul Cartierului General al NATO din capitala Bosniei i Heregovinei, generalul maior Richard Wightman jr.

Ministrul Aprrii i eful Statului Major General s-au ntlnit cu militarii romni din misiunea EUFOR ALTHEA. n timpul discuiilor cu militarii notri, conducerea Ministerului Aprrii a fost informat despre situaia de securitate din zona de dislocare, despre nevoile pe care le au acetia, din punct de vedere logistic. Amiralul Gheorghe Marin a artat faptul c toate dificultile cu care se confrunt militarii sunt prezentate la fiecare dou sptmni de ctre comandani, prin sistemul de videoteleconferin.

Delegaia militar, din care au fcut parte i reprezentani ai Comandamentului Logistic ntrunit i ai Direciei Management Resurse Umane, s-a interesat de condiiile de via ale militarilor i msurile care trebuie luate pentru mbuntirea acestora, de dotarea i echiparea personalului i de problemele de cazare existente.

Ministrul Teodor Melecanu i amiralul Gheorghe Marin le-au nmnat tuturor militarilor romni cu care s-au ntlnit ceasuri inscripionate RO ARMY, cadouri simbolice pentru apropiatele Srbtori de Crciun.

n finalul vizitei la Sarajevo, delegaia militar s-a deplasat la sediul Ministerul Aprrii, unde a avut convorbiri oficiale cu ministrul Aprrii din Bosnia - Heregovina, Selmo Cikoti. Principalele teme de discuie au fost situaia de securitate din Balcanii de Vest, participarea n teatrele de operaii i cooperarea militar romno-bosniac.

Dei iniial era prevzut, n prima parte a zilei, vizitarea militarilor romni din cadrul misiunii KFOR, din Kosovo, din cauza condiiilor meteo care nu permiteau aterizarea pe aeroportul din Pristina, aceast ntlnire a fost amnat.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii