Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 493


Vizita în Turcia a ministrului Apărării, Teodor Meleșcanu


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, efectuează o vizită oficială în Republica Turcia, în perioada 26 - 28 noiembrie 2007, la invitația omologului său turc, Vecdi Gönul.

Ministrul Teodor Meleșcanu va avea o întrevedere cu ministrul turc al Apărării, Vecdi Gönul, se va întâlni cu șeful Statului Major General, general Yasar Büyükanit, și va participa la ceremonialul depunerii de coroane de flori la Mausoleul Atatürk din Ankara.

Pe agenda discuțiilor bilaterale se află subiecte referitoare la agenda Summit-ului NATO de la București, din 2008, evoluția mediului de securitate din Balcanii de Vest și regiunea extinsă a Mării Negre, participarea în teatrele de operații din Afganistan și Irak, precum și aspecte privind stadiul relațiilor de colaborare turco - române în domeniul militar și al politicii de apărare.

Pe parcursul activității sunt programate vizite la Centrul de Excelență de Apărare împotriva Terorismului și la unele obiective ale industriei de apărare. De asemenea, este prevăzută o întâlnire cu personalul militar român din cadrul comandamentului NATO de la Izmir.Biroul de Presă al Ministerului Apărării