Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 493


Vizita n Turcia a ministrului Aprrii, Teodor Melecanu


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, efectueaz o vizit oficial n Republica Turcia, n perioada 26 - 28 noiembrie 2007, la invitaia omologului su turc, Vecdi Gnul.

Ministrul Teodor Melecanu va avea o ntrevedere cu ministrul turc al Aprrii, Vecdi Gnul, se va ntlni cu eful Statului Major General, general Yasar Bykanit, i va participa la ceremonialul depunerii de coroane de flori la Mausoleul Atatrk din Ankara.

Pe agenda discuiilor bilaterale se afl subiecte referitoare la agenda Summit-ului NATO de la Bucureti, din 2008, evoluia mediului de securitate din Balcanii de Vest i regiunea extins a Mrii Negre, participarea n teatrele de operaii din Afganistan i Irak, precum i aspecte privind stadiul relaiilor de colaborare turco - romne n domeniul militar i al politicii de aprare.

Pe parcursul activitii sunt programate vizite la Centrul de Excelen de Aprare mpotriva Terorismului i la unele obiective ale industriei de aprare. De asemenea, este prevzut o ntlnire cu personalul militar romn din cadrul comandamentului NATO de la Izmir.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii