Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 333


Ceremonie de receptie a aeronavelor F-16 Fighting Falcon, la Borcea


Vineri, 6 octombrie, de la ora 12.00, in Baza 86 Aeriana „Locotenent aviator Gheorghe Mociornița” de la Borcea, județul Calarași, va avea loc ceremonia oficiala de recepție a unei noi serii de trei aeronave multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia se va desfasura in prezența secretarului de stat Mircea Dușa, șeful Departamentului pentru politica de aparare și planificare, a generalului-locotenent Laurian Anastasof, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene si a unei delegatii portugheze condusa de secretarul de stat pentru aparare din Republica Portugalia, Marcos Perestrello.

La finalul ceremoniei, cei doi secretari de stat se vor intalni cu detasamentul portughez dislocat in aceasta perioada din Baza Aeriana 5 Monte Real in Baza 86 Aeriana Borcea.

Prin preluarea celor trei aeronave, Forțele Aeriene Romane finalizeaza Faza I de introducere in serviciu a avioanelor multirol.

***


Jurnalistii care doresc sa participe la activitate sunt rugati sa transmita pana joi, 5 octombrie, ora 18.00, la adresa de e-mail proff@roaf.ro, urmatoarele informatii: nume, prenume, seria si numarul CI, institutia media pe care o reprezinta, numarul de inmatriculare al autovehiculului cu care se deplaseaza si al carului de transmisie.

Jurnalistii acreditati vor fi asteptati vineri, 6 octombrie, incepand cu ora 10.00, la sediul bazei aeriene din str. Blocuri Baraganu, din localitatea Borcea, judetul Calarasi (acces dinspre drumul national DN 3A).

Persoana de contact: sublocotenent Cosmina Dinu, telefon 0726 754 405.