Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 371


Activitați dedicate Zilei Armatei Romaniei organizate miercuri, 25 octombrie, in Parcul Carol I


Miercuri, 25 octombrie, in Parcul Carol I, din Capitala, vor avea loc manifestari dedicate Zilei Armatei Romaniei.

Incepand cu ora 11.00, militari din toate categoriile de forțe ale armatei vor prezenta elemente de tehnica și echipament din dotare, vor fi organizate ateliere de tir cu arcul și de instrucție pentru promovarea carierei militare - „Military Boot Camp”, standuri de carte, fotografii cu specific militar din actualitate sau istorice. De asemenea, vor avea loc demonstrații de manuire a armamentului, de tip drill-team, spectacole folclorice și ale muzicilor de fanfara. Accesul publicului va fi liber.

De la ora 15.00, la Mormantul Ostașului Necunoscut vor avea loc o ceremonie militara și religioasa de depunere de coroane de flori, ceremonia de schimbare a garzii la Mormant și depunerea juramantului militar de catre studenți și cursanți din instituții militare de invațamant.

Jurnaliștii interesați sa ia parte la activitațile de la ora 15.00, sunt rugați sa transmita pana luni, 23 octombrie, ora 12.00, pe adresa de e-mail presamapn@mapn.ro, datele pentru acreditare (numele si prenumele, instituția media pe care o reprezinta, seria si numarul cartii de identitate și numarul de inmatriculare a carului de reportaj).