Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 413


Intrevederea ministrului apararii nationale cu omologul sarb, Aleksandar Vulin


In zilele de 3 și 4 decembrie, ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, a efectuat o vizita oficiala in Republica Serbia, insoțit de șeful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca.

Discutiile bilaterale au contribuit la dezvoltarea dialogului politico-militar și s-au axat pe subiecte precum situatia de securitate din Balcanii de Vest, dezvoltarea relatiilor de cooperare in domenii de interes reciproc, inclusiv in domeniul educației militare și medicinei militare, precum si colaborarea in cadrul inițiativelor regionale. Activitatea a reprezentat o buna oportunitate pentru aprofundarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale in domeniul apararii.

Cu aceasta ocazie, a fost semnat „Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea in domeniul apararii”, document ce va asigura fundamentul unei cooperari militare intensificate.

Cei doi oficiali au exprimat convingerea ca abordarile semnalate pe timpul discutiilor vor contribui la dezvoltarea cooperarii practice intre armatele celor doua state.