Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 60


Artiștii Mihai Napu și Vlad Mirița, la M.Ap.N., cu ocazia Zilei internationale a femeii


Cu prilejul Zilei Internationale a Femeii, Direcția informare și relații publice a organizat miercuri, 7 martie, la sediul instituției, spectacolul Sarut de primavara in FA#, dedicat femeilor cadre militare și salariate civile incadrate in structurile MApN din București.

In cadrul spectacolului au susținut recitaluri tenorul Vlad Mirița și Mihai Napu Band.

La evenimentul special, realizat cu sprijinul Asociatiei de Caritate din Armata Romaniei “Camarazii” și Fundația Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruința, au fost invitate, de asemenea, soțiile militarilor cazuți la datorie in teatrele de operații și in acțiuni militare pe teritoriul național. Pentru prima data, au fost prezente printre invitați și femei militar care iși desfașoara activitatea in mediul multinațional, respectiv Comandamentul de Divizie Multinaționala Sud Est și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO.

In debutul spectacolului, militarii Brigazii 30 Garda „Mihai Viteazul” au oferit tuturor spectatoarelor prezente la eveniment buchete de flori.


* * *

Vlad Mirița este unul dintre cei mai cunoscuți tenori din Romania. Pasiunea pentru muzica s-a facut simțita inca din copilarie, cand a absolvit clasa de canto a Școlii de Arta din municipiul Targoviște, iar prima recunoaștere ca interpret de muzica ușoara a avut loc in 2002, cand a caștigat Premiul I la Festivalul de muzica ușoara de la Mamaia. In 2008, a reprezentat Romania la EUROVISION, la Belgrad, impreuna cu Nico. Incepand cu anul 2006, devine solist al Operei Naționale Romane. Din cadrul repertoriului sau liric amintim rolurile Alfredo Germont (La Traviata – Giuseppe Verdi), Don Jose (Carmen – Georges Bizet), Macduff (Macbeth – Giuseppe Verdi), Ismaele (Nabucco – Giuseppe Verdi), Edmondo (Manon Lescaut – Giacomo Puccini), Arturo (Lucia di Lammermoor – Gaetano Donizetti) și, in pregatire, Pinkerton (Madama Butterfly – Giacomo Puccini) și Lenski (Evgheni Onegin – Piotr Ilici Ceaikovski).

Mihai Napu, solist vocal și chitarist, este pasionat de muzica pop-rock, folk și flamenco. De-a lungul anilor, a susținut numeroase concerte naționale și internaționale, a fost membru al Cenaclului Flacara, Orchestrei Naționale de Folclor, și a facut parte din mai multe trupe (Est, Boema, Totuși, Vacanța muzicala, Mihai Napu Band). Din cadrul repertoriului sau amintim Scrisoare maicuței, Nu pleca, Am ințeles, Cronica de familie, Suntem pe mana unor nebuni, Nunta fara mireasa, Eroina ești tu, Telefon intamplator, Straino, Dansand cu moartea, Am greșit.