Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Oliver Anghel, tel. 0722 630 853

 


Comunicat nr. 34


Ceremonial de plecare în Irak a Scorpionilor Roșii


Secretarul de stat Dan Tătaru, șeful Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, și amiralul Gheorghe Marin, șeful Statului Major General, au participat marți, 17 februarie, la ceremonialul de plecare în misiune, în teatrul de operații din Irak, a militarilor Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova.

Secretarul de stat Tătaru i-a felicitat pe “Scorpionii Roșii” pentru întreaga activitate și și-a exprimat încrederea că aceștia își vor îndeplini cu succes noile tipuri de misiuni pe care le vor avea în Irak. De asemenea, acesta le-a cerut militarilor, în numele conducerii Ministerului Apărării Naționale, să abordeze fiecare misiune cu toată seriozitatea, să acționeze în baza mandatului primit și să dovedească maximă disciplină și corectitudine în relațiile de cooperare și coordonare cu forțele irakiene și americane.

În cadrul ceremonialului, generalul de brigadă Dan Ghica-Radu, comandantul Comandamentului Operațional Întrunit, a citit extrasul din ordinul de misiune al operației militare IRAQI SUNSET.

La ceremonial au mai participat, alături de rudele și prietenii militarilor, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai administrației publice locale.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale